maandag 4 augustus 2008

Nep-biseksualiteit

Het lijkt wel mode om als vrouw te roepen dat je biseksueel bent. Uit ervaring en participatie in het Holebi-wereldje (HOmo, LEsbisch, BIseksueel) kan ik zeggen dat er helaas te weinig mensen zijn die het verschil tussen nieuwsgierigheid naar seks met iemand van hetzelfde geslacht en seksuele geaardheid zien. Een echte biseksueel kan zowel verliefd worden op een man als op een vrouw. Het gaat verder dan experimenteren voor 'the fun or passion'.

Steeds meer vrouwen in een vaste heterorelatie willen 'het proberen' met een andere vrouw. Dat gegeven mag je zien als openminded - niet als biseksueel. Het valt meer onder de noemer: 'a thrill'. Dit wordt mede veroorzaakt doordat deze wens meer geaccepteerd wordt. Het zou 'interessant' klinken en het dus ook zijn. Als je het nooit hebt meegemaakt 'mis' je misschien iets lekkers.

Veel mannen hebben de fantasie om te vrijen met twee vrouwen. Er zijn vrouwen die daarin meegaan omdat ze het opwindend vinden om op die manier hun partner te verassen. Daar is niks mis mee, alleen zou ik willen dat deze vrouwen stoppen met zichzelf biseksueel te noemen, of te vragen naar een biseksuele vrouw. Als je dat doet namelijk, snap je de ware betekenis van biseksualiteit niet.

Ga eens op zoek op internet naar contact met een biseksuele vrouw en je merkt al snel dat je je gelukkig kan prijzen als er een keertje geen man aan haar zijde bungelt. De 'wij willen een v-v-m-trio' is de meest gelezen vraag op sites voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden. Het benieuwt mij hoeveel echte biseksuele vrouwen overgaan tot het afleggen van 'huisbezoekjes' aan stellen.

Tot slot iets over de veel gehoorde vraag of een biseksueel trouw kan zijn in relaties. Ik wil een vooroordeel hierover graag terug in de kast stoppen. Natuurlijk kan dat! Trouw zijn is een keuze en staat los van geaardheid. Er zijn hetero's die meer mensen aantrekkelijk vinden dan een biseksueel. Een biseksueel heeft niet automatisch meer keuze - dat heeft vooral te maken met hoe kritisch hij/zij is en hoe vaak hij/zij verliefd wordt... en er ook iets mee wil.

Geen opmerkingen: