woensdag 6 augustus 2008

Het rookspel

Mijn moeder wilde laatst op een terras gaan eten... mocht ze niet onder een parasol roken. Bij een ander restaurant kreeg ze dezelfde boodschap.
Goedemorgen. Dit hele rookgebeuren heeft hele drastische vormen aangenomen. Ondertussen rijden we in onze stinkende auto's en vragen we ons af waar al dat gehoest nou eigenlijk vandaan komt.


Eerst krijgen we een hoop berichten en films door onze strot geduwd die moeten aantonen hoe wij de wereld ongezond maken. Vervolgens blijken wij door deze media te zijn klaargestoomd om een zondebok aan te wijzen: de rokers maken ons allemaal ongezond. Dat geloven velen en dus is duidelijk hoe makkelijk zij zichzelf hebben laten hersenspoelen door de media. De regering zet hoog in, volgens mij omdat ze ergens 'in het midden' uit willen komen. Als onze regering gelijk het voorbeeld van België had gevolgd, dan mochten we nog overal roken waar geen eten werd verkocht.

Maar goed, ook dan hadden mensen geklaagd en dus beginnen we in ons landje zo streng mogelijk. Dan lijkt het straks, als de regels weer iets versoepelen, alsof we een kadootje krijgen van de regering. Dit is mijn voorspelling.

Wees dus maar gerust, die parasol-regel wordt echt verleden tijd. En dan lijkt het tenminste alsof we blij mogen zijn, terwijl we in den beginne alles hebben moeten inleveren.

***

Geen opmerkingen: